Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını kösteklemek muhtevain mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan binalar sinein yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni emanet kaybının önlenmesi yerine nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların esas girizgâhlerinde yahut koridor bölümlerinde yangının patetik bir biçimde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı gestaltlarda balkon yahut pencerelerden kopmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme iye olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır strüktürlarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri kaba bir incelemeye yayımcı tutulur. Mimariların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, örgüların dışında bulunan ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında birey zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz aracılığıyla belirlenen gestaltdaki Yangın Kapıları en mualla kalite ve en müsait bedel politikamıza yaraşır olacak şekilde üretilir.

Hiç küşüm yok ki yangın felaketi, yıl süresince can yitirilmesine ne olan en yetişkin etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem bile dünyalık yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de faziletli strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında emanet ve orospu kaybı artış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Belirtilen merdivenler genel anlamda bünyenın özlelliğine bakılırsa dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir hikâye simultane bina bâtıninden basitçe ve güvenli kaçışın katkısızlanması muhtevain strüktürlırlar. Kanuni olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat öteki kapı imalatları üzere bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kalburüstü hale getirmiştir.

Yangın Kapısı Montajı Ne Strüktürlır? Her binanın mevla başüstüneğu alan ve ihtiyacı dide önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı spesiyalist ekipler tarafından strüktürlmaktadır.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mefultır ve ekseri çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı insanoğlu katkısızlığını koruyup yangın Yangın kapısı istanbul fiyatı ve kötü gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Kapısı omurga amacı insanoğluın zarar görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar tasarruf saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik yahut betonarme kabil dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, ivedi durumlarda güvenliği hazırlamak derunin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasavvur başkaca elementlere karşı kayırma sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page